Biografie

Birgit_Meuwese

Mijn naam is Birgit Meuwese (3 januari 1976). Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik ben in 1999 afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg als psychologe. Ik ben mijn loopbaan begonnen bij (crisis)opvanghuis Karam, gericht op Marokkaanse jongeren. Ik heb drie jaar in het buitenland gewoond, waar ik ervaring heb opgedaan in het werken met Ethiopische kinderen en hun ouders. Ik heb daarna op verschillende werkplekken gewerkt, zoals de Raad voor de Kinderbescherming in Middelburg, de GGZ in Eindhoven, het Nederlands Instituut voor Forensische psychiatrie en psychologie in Breda en in JJI Den Hey Acker in Breda. In 2006-2008 heb ik laten bijscholen tot GZ-psycholoog. Ik heb ervaring in diagnostiek en behandeling met jongeren en volwassenen. Sinds 2011 ben ik volledig zelfstandig werkzaam.

Naast mijn behandel- en diagnostiek werkzaamheden geef ik supervisies aan psychologen die hun basisaantekening diagnostiek willen halen, aan GZ-psychologen in opleiding en aan basispsychologen die extra ondersteuning fijn vinden.

Ik ben BIG geregistreerd (19910568725), geregistreerd gerechtelijk deskundige jeugd en volwassenen en lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen en van de vereniging EMDR Nederland (VEN) en de Ef-cap.